Geng blog

29/07/2013

Cerewet~~~



Hari ni tetiba tergerak hati nak tulis entri tajuk ni..kenape? sebab aku baru je stress pasal hal cerewet ni.. tapi bukan aku yang cerewet..orang lain.. kadang-kadang aku tak paham kenape orang nak sukarkan sesuatu perkara padahal benda tu simple je..



Contoh situasi nak membeli kasut..aku ni jenis cepat je berkenan.. pegi dua tiga kedai kasut okei dah jumpe..ada sesetengah orang tu pegi sampai berpuluh kedai tapi akhirnya pegi kedai yang pertama..arghhh..aku tak paham…bukan aku tak teliti..tapi aku taknak buang masa terlalu cerewet memilih sedangkan banyak perkara lagi yang nak dibuat…


Pernah satu situasi di dapur..aku paling tak suka bila aku tengah memasak ada orang komplen kate cara aku tak sama macam cara mak dia masak.. heloooo.. aku bukan mak dia memanglah tak sama.. setiap orang kan berbeza takkan semua sama cara masaknya…adoiyai…




Kadangkala orang tak sedar kata-kata dia banyak melukakan hati kita..aku jenis malas nak bertekak..aku lebih suka let it go..takpe..hari ni dia buat kat kita, esok lusa orang buat kat dia pulak..masa tu baru nak beringat… huh! Pesanan untuk kaum wanita, janganlah terlalu cerewet, tak ada yang suka pun!

Sekian...

10 comments:

  1. Haha, tau takpe..
    rimas ikut orang cerewet..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan?serabut la orang suke sangat komplen2 ni

      Delete
  2. laen orang, laen peel nyer. yg penting, aku x cerewet la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulilah..kalau lah sume org boleh menerima seadanya orang lain...

      Delete
  3. he3 yg pertama 2 mungkin dia nak survey harga kot =) sy pn pnh bt cm2..last2 p kedai yg prtma he3..yg ke-2 tu memang xptt..ape pn bykkn bersabar ye kak :P he3

    ReplyDelete
  4. QL jenis yang pusing2 kedai lastnye kedai yag pertama tu jg QL beli.. sebenarnya nak cari yang cantik tapi murah... murah tu penting.. hehe.. salam kenal.. jalan2 kt sni lawat blog..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..perempuan memang cerewet kn?

      Delete
  5. Replies
    1. seb bek bulan pose memg sabo... :)

      Delete

bagi sikit pendapat... :)