Geng blog

05/06/2013

First Segmen by Princess : Indahnya Kata- Kata..

Bismilahirahmanirahim...

Banyak betol segmen yang menarik sekarang ni..yang ni pun menarik..syaratnye pun mudah...


http://princessdiaryme.blogspot.com/2013/06/first-segmen-by-princess-indahnya-kata.html

Antara syarat-syarat yang owner blog letakkan...

Baca syarat ni sampai habis dan ikut semua syarat yang ditetapkan
 Follow blog ni.. Hukum wajib atau sunat tak ditetapkan.. tapi kalau nak senang dapat info baru tentang segmen ni, anda digalakkan follow.. hihi..
 Buat satu entri yang bertajuk First Segmen by Princess : Indahnya Kata- Kata.. Kalau rasa tajuk tu panjang sangat dan korang malas nak taip panjang2, korang copy paste je.. hikhik
 Tempekkan banner huduss tu pada entri korang.. Backlink kan ke blog ni..
 Dalam entri korang tu, sertakan satu quote favourite korang yang korang rasa menarik.. Kalau ada gambar lagi okey...
 Terangkan serba sedikit tentang quote anda tu.. *Tak semestinya panjang*.. Kalau tak tau nak buat camne, rujuk entri ni                         
 Tagkan rakan korang *kalau nak la.. *.. Kalau korang nak tag, pastikan korang inform kat orang yang ditag tu..
 Done ! Publish dan letakkan link entri korang kat kotak komen blog saya

Quote? quote yang paling aku suka sekali ialah...... Jadilah gelas yang tak pernah penuh! 

kenape? sebab semakin banyak ilmu yang kita ada sebenarnya semakin banyak lagi yang kita perlu pelajari.. ada orang mungkin berbangga dengan sedikiti ilmu yang mereka ada..seharusnya kita sedar ilmu tu Allah yang bagi..bila-bila masa boleh ditarik semula.. kita perlu jadi manusia yang sentiasa dahagakan ilmu..kalau tak kita akan ketinggalan..tengok jelah perkembangan semasa sekarang..sehari je tak baca surat khabar atau tak bukak facebook ade je isu-isu yang kita ketinggalan... begitu pentingnya ilmu dalam kehidupan!

Gelas yang tak pernah penuh juga menggambarkan orang yang sentiasa bersyukur..walaupun kita rasa diri kita sempurna, kita tetap sedar yang kita masih ada kelemahannya..masih ada ruang yang perlu dibaiki..masih ada peluang yang menanti....

Dah tu je aku nak taip..hihihi..



10 comments:

  1. nice word. :)
    dr segmen sama
    http://nuraqilahmuhamadnazori.blogspot.com/2013/06/first-segmen-by-princess-indahnya-kata.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) terima kasih..selamat bersegmen!

      Delete
  2. bunch of thanks for joining :)
    nice quote ^^

    ReplyDelete
  3. dtg singgah sini dari segmen yang sama :))
    http://edaeri.blogspot.com/2013/06/first-segmen-by-princess-indahnya-kata.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah singgah blog kamu yg manis tu! sudi follow kembali ye! :)

      Delete
  4. assalam...ayu dtg dr segmen yg sama..

    ada masa nanti singgah la ke blog ayu... follow sekali..dan join segmen ayu juga ye...tq..

    http://www.ayuinsyirah.my/2013/06/first-segmen-by-princess-indahnya-kata.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks sis! saya follow dah sis!

      Delete
  5. nice :)
    anis dri segmen yg smaa

    http://chenta-spanarskru.blogspot.com/2013/06/first-segmen-by-princess-indahnya-kata.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. try to folow u but cant! nice blog! love the song! :) thanks sudi singgah!

      Delete

bagi sikit pendapat... :)